Back to the top

Veelgestelde vragen

Wat is het beginpunt van Deine Winterreise?

De start van Deine Winterreise is op het station Den Haag Hollands Spoor op spoor 1. Het eerste lied heeft geen QR-code en kun je vinden op deze pagina. Je hoeft dus niet het station in, maar het bevordert wel je ervaring.
De rest van de reis begint daarna. Het tweede bordje hangt voor het station aan de centrumzijde, net buiten de hoofdingang aan een gietijzeren zuiltje.

Wat heb ik nodig om de wandeling te kunnen maken?

In principe heb je alleen een smartphone en een koptelefoon nodig. Zorg wel dat de koptelefoon van goede kwaliteit is. Hoe beter de koptelefoon, hoe mooier de muziek. Zorg ook dat je telefoon goed is opgeladen en als je een powerbank hebt, neem deze dan vooral mee. In totaal duren de filmpjes ongeveer een uur en dat vergt veel van je batterij.

En hoe zit het met internet?

Ja, je moet een goede internetverbinding op je telefoon hebben om Deine Winterreise te kunnen zien en luisteren. Er zijn geen WiFi-punten onderweg dus je bent aangewezen op het mobiele netwerk van jouw telefoon.

De videospeler past de kwaliteit van de video automatisch aan op jouw internetsnelheid. In principe zijn alle video’s beschikbaar op 1080px (HD kwaliteit). Als je hier problemen mee ondervindt kun je proberen om de video te pauzeren en een stukje verder te lopen waar het mobiele internet beter bereik heeft.

Hoeveel data ‘kost’ de complete wandeling?

Als je alle video’s wilt zien op de beste kwaliteit zal dat ongeveer 3 GB aan data kosten. Houd hier dus rekening mee met jouw abonnement. Heb je een kleinere bundel, pas dan de kwaliteit van de video’s aan. Dat doe je met het ‘instellingen’ (tandwiel) icoontje rechtsonder aan de video.

Hoe lang duurt de wandeling?

De wandeling zelf duurt ongeveer drie uur en dertig minuten inclusief de film. Het staat je natuurlijk vrij om jouw Winterreise te onderbreken en later te vervolgen, of om even op een bankje een boterham te eten. Je kunt Deine Winterreise lopen en beleven wanneer je maar wilt.

Er is ook een verkorte route. Vanaf bordje 11 kun je doorsteken naar bordje 19. Je slaat op deze manier een groot deel van de wandeling over. Deze mogelijkheid tref je aan bij de pagina van lied 11.

Hoe scan ik een QR-Code?

De meeste moderne smartphones hebben een QR-code-scanner in de camera ingebouwd. Dat betekent dat je alleen de fotocamera hoeft te richten op de QR-code en dat er dan een melding komt welke je kunt openen.

Heb je geen camera die een QR-code kan scannen? Dan kun je via een app dat alsnog doen. Op deze site staan bijvoorbeeld een paar opties genoemd.

Hoe kan ik de film het beste bekijken?

We hebben met het opnemen en bewerken rekening gehouden met het feit dat ons publiek deze films gaat bekijken op mobiele telefoons. Dat houdt in dat we het in portretmode hebben geschoten. Je hoeft je telefoon dus niet te kantelen.

Daarnaast kun je het scherm van je telefoon het beste zo licht mogelijk zetten. Let op: dit vergt ook het meeste van je batterij.

 

Heb je nog een vraag die hier niet beantwoord wordt. Stel deze dan vooral via de email. We proberen hier zo snel mogelijk op te antwoorden.

Of laat ons via onderstaand formulier weten wat je er van vond, of er nog iets beter of anders kan.

Laat hier je reactie achter

© M31 & OPERA2DAY 2021